Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, Kanada, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti, Ausztrália bécsi nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő: egész nap rugalmasan, (sürgős esetben bármikor,) kizárólag előzetes megbeszélés alapján

Budapest, 1037, Mátyáshegyi út 43.. (Szépvölgyi út-, Pálvölgyi barlangnál)        e-mail  

Bejelentkezés:   06 30 9141477 ( lehetőleg reggel 9-kor)     ONLINE IDŐPONT                           BLOG

expatmed@gmail.com     ERRE KELL JÖNNI (Ne a GPS-t kövesse!)   FŐOLDAL/HOME

                                          

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő: egész nap rugalmasan, (sürgős esetben bármikor,) kizárólag előzetes megbeszélés alapján

Budapest, 1037, Mátyáshegyi út 43.. (Szépvölgyi út-, Pálvölgyi barlangnál)                            

Bejelentkezés:   06 30 9141477 ( lehetőleg reggel 9-kor)     ONLINE IDŐPONT                           BLOG

expatmed@gmail.com     ERRE KELL JÖNNI (Ne a GPS-t kövesse!)   FŐOLDAL/HOME

 

Tisztelt Doktor úr!
 
Az alábbi problémámmal fordulnék önhöz. 2008 év vége fele a lábfejemen kiütések jelentek meg. Következő év februárjában elmentem gégészetre, ahol kenetvétel után megállapították, hogy Streptococcus baktérium van a torkomban. Ekkor 2doboz maripen extra gyógyszert kaptam, ami után már nem mutatták ki ezt a baktériumot, kvázi egészségesnek nyílvánított az orvos.
Azonban a lábfejemről nem múltak a pöttyök, így szeptemberben újra elmentem orvoshoz, aki elküldött engem vérvételre. Az anti str o 480as értéket mutat, valamint a VVT süllyedési sebesség 20.
 
Vettek újra kenetet, aminek még várom az eredményét. Kérdésem az volna, ha ismét megállapítják, hogy streptococcus baktériumom van, 100%, hogy ki kell venni a manduláimat, vagy esetleg ezt még ilyen értékeknél is lehet kezelni antibiotikummal?
 
 
Előre is köszönöm válaszát
Dorottya
Kedves Dorottya!
 
Néhány részlet hiányzik az információból.

A 480-as érték magas, de nem bizonyító erejű.

Mindenesetre a bakteriális fertőzés ellenszere nem a műtét, hanem az antibiotikum. Csak rendes adagban kell adni, és legalább 10 napig.
www.fül-orr-gégészet.hu/Streptococcus.htm
 
Üdvözlettel
 
dr Timár Tibor