Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, Kanada, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti, Ausztrália bécsi nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő: egész nap rugalmasan, (sürgős esetben bármikor,) kizárólag előzetes megbeszélés alapján

Budapest, 1037, Mátyáshegyi út 43.. (Szépvölgyi út-, Pálvölgyi barlangnál)        e-mail  

Bejelentkezés:   06 30 9141477 ( lehetőleg reggel 9-kor)     ONLINE IDŐPONT                           BLOG

expatmed@gmail.com     ERRE KELL JÖNNI (Ne a GPS-t kövesse!)   FŐOLDAL/HOME

                                          

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő: egész nap rugalmasan, (sürgős esetben bármikor,) kizárólag előzetes megbeszélés alapján

Budapest, 1037, Mátyáshegyi út 43.. (Szépvölgyi út-, Pálvölgyi barlangnál)                            

Bejelentkezés:   06 30 9141477 ( lehetőleg reggel 9-kor)     ONLINE IDŐPONT                           BLOG

expatmed@gmail.com     ERRE KELL JÖNNI (Ne a GPS-t kövesse!)   FŐOLDAL/HOME

 

Tisztelt Doktor Úr!

Megtaláltam az interneten az elérhetőségét, és szeretnék Öntől érdeklődni. Tavaly szeptemberben estem át mononukleózison, kb. egy hónap után már szinte teljesen tünetmentes voltam. (A következő hónapban veszik majd ki a garatmanduláimat emiatt.) A múlt hónapban volt egy nőgyógyászati gyulladásom, a doktor szerint ez még a mononukleózis miatt jött ki rajtam. Az lenne a kérdésem van rá esély, hogy a mostani párom, akivel 2 hónapja vagyok együtt elkapta tőlem ezt? Illetve ezt a betegséget csak egyszer lehet elkapni?
Elnézést a zavarásért, köszönöm szépen a válaszát!

Tisztelettel: H

A válaszom erre:

Abszolút értelmetlen mononucleosis miatt kivenni a manduláját!
Nem kaphatja el, mert Ön már nem lehet fertőző. A nőgyógyászati problémához sem lehet köze.

Nehogy kivegyék a manduláját!!

Tisztelt Doktor Úr!
Miért tetszik írni, hogy ne vetessem ki a manduláimat? Igaz én döntöttem el, de javasolta a háziorvosom is, mert tiszta heg lett a mononukleózis után, és utána is sokszor begyulladt, már nem kaptam rá gyógyszert sem. Kiskoromban rengetegszer volt begyulladva, habár tüszős mandulagyulladásra nem emlékszem, most 24 éves vagyok. A kórházban is megérdeklődtem a gégészeten, és az ottani doktor úr is javasolta a kivételt. Ön szerint még véd?
Köszönöm szépen: H
 
 
 
 
A válaszom erre a levélre

www.orr-ful-gegeszet.hu/Mandulamutet.htm

Egyetlen tankönyvben sincs olyan, hogy mononucleosis után ki kell venni a mandulát. Olyan se, hogy a nagyon heges mandulát ki kell venni.
Csak évi 3-4 igazi tüszős mandulagyulladás után kell, de akkor is csak akkor, ha 10 napos antibiotikus kezelést kapott.
Önt éppen beleviszik valamibe, ami sokkal fontosabb a fül-orr-gégésznek meg a kórháznak, mint Önnek. A háziorvosa meg nem ért hozzá.
Borzalmas dolog a mandulaműtét. Még nem beszélt olyannal, aki túl van rajta?

Ha valakinek szüksége van rá, nincs mit tenni. De csak úgy, a semmiért nem kéne.

 


olvasói kommentár 

vissza a bloghoz