Blog fül-orr-gégészet Hallójárat-gyulladás

                                          

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, Kanada, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti, Ausztrália bécsi nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő: egész nap rugalmasan, (sürgős esetben bármikor,) kizárólag előzetes megbeszélés alapján

Budapest, 1037, Mátyáshegyi út 43.. (Szépvölgyi út-, Pálvölgyi barlangnál)        e-mail  

Bejelentkezés:   06 30 9141477 ( lehetőleg reggel 9-kor)     ONLINE IDŐPONT                           BLOG

expatmed@gmail.com     ERRE KELL JÖNNI (Ne a GPS-t kövesse!)   FŐOLDAL/HOME

 

Tegnap úgy adódott, hogy három nőbeteg jött egyoldali fülfájással.

Egyiküknél a fülész nem észlelt semmilyen elváltozást, a másik kettőnél felismerték a betegséget, de nem tudták meggyógyítani. Azért, mert az egyik esetben az elavult Burow-csíkot használták, amely nem érte el a remélt hatást, ahogy a megfelelő fejezetben erről írtam is. (Ez a beteg aztán azért keresett másik orvost, mert a pilisvörösvári sztk-ban a "gyógyíthatatlannak" bizonyult hallójárat-gyulladás helyett a doktornő orrsövényferdülésre változtatta a diagnózist, mely miatt műtétet javasolt.)

A másik beteget viszont legalább helyi antibiotikummal igyekeztek kezelni, de rábízták, hogy kenjen Tetran kenőcsöt a fülébe. Ez részben azért nem jó, mert az antibiotikum magában sokszor nem hatásos, (szteroiddal kell kombinálni,) másrészt azért, mert a beteg a kenőcsöt nem tudja bejuttatni a beszűkült hallójáratba. Ha meg nagyon igyekszik, sérülést is okoz a fertőzés mellé. Mindhármójuknak  fülcseppre volt szüksége.

vissza a bloghoz